Helsingin alueella harrastaminen

23. toukokuun 2016 Yleistä 0

Mitä kaikkea pääkaupunkiseudulla voi harrastaa?

Harrastukset ovat monelle tärkeä osa elämää. Harrastamalla jotain saat ajatukset muualle arjen paineista, rentoudut ja teet sitä mistä pidät. Mitä sitä sitten rupeaisi harrastamaan? Pääkaupunkiseudulla on lukuisia mahdollisuuksia erilaisille harrastuksille ja varmasti jokaiselle löytyy jotain kiinnostuksen täyttävää tekemistä.

LIIKUNTA HARRASTUKSET

Lähdetään liikkeelle kaikkein ehkä suosituimmasta ja tällä hetkellä pinnalla olevasta harrastuksen muodosta, eli liikunta. Kuntosali on helppo tapa aloittaa treeni harrastus, vaihtoehtoja löytyy monia ja monilla eri hinnoilla. Joillekin sopii kuntosali joka on auki 24h ja toiset haluavat käydä ohjatuilla tunneilla. Hinnat riippuvat kuntosalista, kaikilla kuntosaliketjuilla on omat hintansa, joten kannattaa vertailla hintoja ennen liittymistä ja seurata uusille jäsenille tarkoitettuja tarjouksia.

Laidasta laitaan löytyy myös erilaisia liikunnan muotoja, kuten kamppailulajit, kiipeilyhalli ja trampoliinipuisto.

Tankotanssi oli ainakin jossain vaiheessa hyvin suosittua, on varmasti todella tehokas liikunnan muoto koska koko kroppahan siinä joutuu töihin. Tankotanssitunteja tarjoavia tahoja löytyy varmasti paljon ja tästä innostuvalle varmasti kehittävä harrastus.

LUOVAT HARRATUKSET

Luovia harrastuksia on tietenkin tanssi, maalaus, laulu tai vaikka teatterikurssi. Eri tanssityyliin suuntautuneita tanssi studioita löytyy paljon ympäri pääkaupunkiseutua, ja taas korostan hintavertailua ennen tunnille ilmoittautumista. Aivan keskustassa sijaitsevat studiot ovat luultavasti kalliimpia kuin vähän syrjäisemmällä paikalla olevat keskustan korkeiden tilavuokrien takia. Sama pätee myös muihin listaamiini luoviin harrastuksiin, kannattaa lähteä kauemmas ydinkeskustasta.

Jos graffiittien teko miellyttää, kannattaa suunnata Suvilahteen heittämään taidonnäyte omasta jäljestä. Tämä harrastus ei maksa muuta kuin maalipurkinhinnan, ja samalla tapaat muita tästä taiteenlajista kiinnostuneita ihmisiä.

ERIKOISEMMAT HARRASTUKSET

Geokätköily on harrastus johon tarvitset gps paikantimen, pientä tavaraa piilotettavaksi, jonkun välineen millä liikut paikasta toiseen ja kärsivällisyyttä. Periaatteessa siis etsit gps:n avulla kätköjä joita ihmiset ympäri maailman piilottavat, merkitsevät geocaching karttaan ja muut etsivät piilot. Itse voit piilon löydettyäsi laittaa tilalle omaa tavaraa seuraavan löydettäväksi. Piilot voivat olla lähes missä vaan, kuitenkin paikoissa mihin kaikilla on pääsymahdollisuus. Löydöt voi jakaa muille harrastuksen parissa oleville netin kautta, ja luultavasti nykyään myös sosiaalisen median kautta.

Geokätköilyä Helsingissä
Helsingistäkin löytyy luontoa, jossa voi harrastaa geokätköilyä

Jos ampuminen kiinnostaa, voin suositella liittymään ampumakerhoon. Alkuun voi käydä vain tutustumiskäynnillä, mutta jos harrastukseen tykästyy, liittyminen kannattaa koska asevuokrat ja muut maksut ovat jäsenille halvempia. Keskustassa toimii Helsinki Shooting Club, jossa itse olen käynyt ampumassa tutustumiskäynnillä, oli kyllä vapauttava kokemus.

Jousiammunta on varmasti myös mielenkiintoinen laji, Helsingissä sitä tarjoaa muutama eri paikka. Jousiammuntaa voi harjoittaa monessa erilaisessa muodossa, yleisimpiä niistä ovat vaisto-, tähtäin-, talja, ja pitkäjousiammunta. Kokeilemaan pääsee niinkin halvalla kuin kymmenellä eurolla, ja jos tykästyy, niin ei kun jäsenyyttä peliin.

Harrastuksesta käy myös vaikka blogin pitäminen, ravintola arvosteluiden kirjoittaminen tai matkailu paikkoihin missä et ennen ole käynyt.

Kesällä voi lähteä vaikka patikoimaan, pääkaupunkiseudulta löytyy kaunista luontoa ja maastoa missä on ilo liikkua ja pystyttää teltta ja nuotiolla paistaa illalla makkarat.

Mikäli tykkäät pähkäillä vapaa-ajalla, suosittelemme sinulle Escape Roomien kokeilemista harrastuksena. Helsingin useat Escape Roomit tarjoavat monia eri seikkailuvaihtoehtoja, eivätkä ne lopu heti kesken!

Uiminen on ihana harrastus, halleja löytyy monia ja kesällä ulkouimalat ja rannat tarjoavat tähän harrastukseen hurahtaneille mahtavat puitteet harjoitteluun.

Harrastuksia on niin monta kuin on erilaisia persoonia ja ihmisiä, mistä tahansa voi kehittää itselle harrastuksen. Joillekin se voi olla juuri se liikunta joka saa ajatukset muualle kaikesta, toiset voivat innostua vaikka kirjoista tai liittyä johonkin pelikerhoon.

Mahdollisuuksia on siis monia, varsinkin pääkaupunkiseudulla mistä voi löytyä mitä vaan kun vähän tutkii. Omasta ajasta ja budjetista riippuen jokaiselle löytyy varmasti jotain mielekästä harrastettavaa.