Näin hoidat järjestyksenvalvonnan urheilutapahtumaan

09. elokuun 2016 Yleistä 0

Kuinka hankkia järjestyksenvalvonta urheilutapahtumaan?

Järjestyksenvalvonta, se kun nykyään on oltava ihan jokaisissa kekkereissä vaikka rauhanomaista väkeä urheilijat varmasti ainakin yrittävät olla.

Sana kiertämään

Jos kyseessä on ihan pikkukisat, niin kannattaa laittaa sana kiertämään järjestyksenvalvonnan tarpeesta. Usein seurassa tai seuralaisilla on olemassa sukulainen, kaveri tai kaverin kaveri, joka työskentelee kyseisellä alalla ja on valmis laittamaan tapahtuman järjestyksenvalvontaa eteenpäin ja kasaamaan koko setin. Tietenkin pientä kustannusta vastaan, edes sitä kahvia ja pullaa itse pääpäivänä.

Puskaradion kautta saa siis helposti laitettua sanan kiertämään ja usein jostain moinen järkkäritoiminta saakin alkunsa ja kaikki ovat tyytyväisiä. Niin järkkärit, järkkärifirma, urheilijat, katsojat kuin itse kilpailun järjestäjäkin.

Osta

Järkkärifirmoja on tässä maassa useita ja ihan joka kolkassa. Urheilukisojen järjestäminen ei siis takuulla jää kiinni siitä, etteikö järjestyksenvalvontaa saataisi suoritettua. Jos tosiaan puskaradion kautta ei ilmaannu minkäänlaista mahdollisuutta järjestyksenvalvontaan, kannattaa ottaa yhteyttä suoraan moisia palveluja tarjoavaan yritykseen.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, minkälaisella volyymilla tapahtumaa lähdetään järjestämään. Pieneen tapahtumaan tosiaan puskaradion kautta varmasti onnistuu järjestyksenvalvonta hoitaa, mutta jos kyseessä alkaa olemaan jo suuret kisat.. Siinä vaiheessa kannattaa varmasti turvautua jo alusta alkaen järjestyksenvalvonta firmaan, joka hoitaa hommansa ihan alusta loppuun saakka. Niin luvista, itse järjestyksenvalvojista, toimintasuunnitelmista aina tapahtuman loppuun saakka.

Järjestäjät kurssille

Jos tiedät, että olet järjestämässä jatkossakin urheilutapahtumia, kannattaa sinun käydä suosiolla itsekin järjestyksenvalvontakurssi. Jos kyseessä on esimerkiksi urheiluseura, joka järjestää tapahtumaa, voi seura maksaa osan jäsenten osallistumisen järjestyksenvalvojakurssille, ja sitouttaa kurssin käyneet toimimaan myös jatkossa seuran tapahtumien järjestyksenvalvojina.

Paikalliset yritykset

Paikalliset yritykset osallistuvat yleensä mielellään paikallisiin yleisötapahtumiin ja kyllähän niin saadaan taas tuettua erästäkin paikallista yritystä. Pienemmät paikalliset yritykset kuitenkin pääasiassa toimivat hieman pienemmällä repertuaarilla kuin valtakunnalliset yritykset, joten jos tahtoo tukea paikallista yritystä, kannattaa olla ajoissa heihin yhteydessä. Etenkin kesä on hienoa sesonkiaikaa, jolloin tapahtumia on siellä sun täällä jokaisena viikonloppuna. Viimetingassa tapahtuvalla yhteydenotolla saattaa olla huonot puolensa, koska paikallisella yrityksellä voi kalenteri jo olla buukattu täyteen. Ajoissa siis yhteyttä moiseen yritykseen, niin saa järjestyksenvalvonnan suoritettua asiallisesti ja varmasti!

Valtakunnalliset yritykset

Valtakunnalliset ja ihan jopa maailmanlaajuiset yritykset tekevät toki toimintaansa hieman suuremmalla repertuaarilla kuin pienet paikalliset yrittäjät. Jos siis paikallisen yrittäjän kalenteri on jo täynnä, niin varmasti suurelta firmalta löytyy vielä kalenterista tilaa myös yhdelle urheilutapahtumalle. Ja jos ei meinaa löytyä, niin kyllä siihen kalenteriin tilaa saadaan. Työmiehiä- ja naisia kun löytyy ihan varmasti ympäri Suomea tarpeen vaatiessa. Ja harvemmin suuret valtakunnalliset yritykset tahtovat asiakkaalle sanoa ei.

Mitä tarvitaan?

Yleisötapahtumiin vaaditaan aina erinäisiä lupia ja suunnitelmia vaaratilanteen varalle. Jos urheiluseura pystyy nämä itse viranomaiselle toimittamaan, niin hyvä niin. Jos taas asia jo kuulostaakin hankalalta, kannattaa se jättää järkkärifirmalle.

Firman kanssa varmasti pidetään ennen tapahtumaa pienimuotoinen palaveri, jossa käydään kaikki oleelliset asiat tapahtumaan liittyen läpi. Paikalle saapuville toimijoille esitellään tiloja ja suunnitelma käydään yhdessä järjestäjan kanssa läpi. Helpoimmalla siis pääsee, kunhan jättää kaikki järjestyksenvalvontaan liittyvät asiat kyseisiä palveluja tuottavalle yritykselle ja itse keskittyy olennaiseen. Eli itse urheilutapahtuman järjestämiseen ja siinä onnistumiseen!