Ovatko urheilijat oikeasti hyvännäköisiä?

24. toukokuun 2016 Elintavat, Urheilija 0

Urheilijoita on monenlaisia. Lajista riippuen kropan täytyy olla jos jonkinmoisessa kunnossa. Kaikki urheilulajit eivät todellakaan vaadi samanlaista vartaloa. Kehonrakennuksessa mennään äärimmäisyyksiin lihasten pullistelun kanssa, kun taas sumopainijoiden täytyy olla toisessa ääripäämuodossa. Mielestäni liika on liikaa, eli vaikka liiat lihakset eivät ole omasta mielestäni viehättäviä, mutta joku voi olla erimieltä, miksi muuten olisi kehonrakennuslajeja?

Urheilijan vartalo
Hyvää vartaloa pidetään kauniina

FITNESS IHANNOINTI

Suuren suosion etenkin nuorten naisten keskuudessa saavuttanut fitness harrastus on tämän päivän trendi. Kaikki aloittavat fitness harrastuksia, tekevät siitä blogeja ja viettävät suuren osan ajasta kuntosalilla treenaten. Meneekö täydellisyyden tavoittelu joillakin liian pitkälle? Itse en kestäisi fitness malli tai muutakaan kauneusihanne maailmaa kaikkien arvosteluiden takia. Aina löytyisi joku joka arvostelee, inhoaa ja yrittää mustamaalata juuri sinut. Jos itseään joutuu rääkkäämään laihtumisen ja kiinteytymisen toivossa onko se sen arvoista? Fitnessmalli kisojakin järjestetään ja hakijoita riittää. Ennen kisoja täytyy olla parhaassa mahdollisessa kunnossa ja tytöt tekee mitä vaan voittaakseen. Tämän takia otetaan myös silikoneja, syödään pelkkää rahkaa ja parsaa sekä kanaa. Mielestäni fitness ei ole urheilua, vaan nimenomaan mallintyötä.

OVATKO URHEILIJAT KAUNIITA?

Kauneutta on monenlaista. Kaikki ovat omalla tavallaan kauniita, mutta jokaisen silmää ei kukaan meistä voi miellyttää. Jokainen meistä on joskus saanut kuulla olevansa ruma tai ällöttävä, mutta myös saanut kuulla olevansa kaunis ja ihana. Ainakin toivon niin. Mutta näin se menee, urheilijat ovat ihmisiä niin kuin me kaikki muutkin ja siksi samat säännöt pätevät heihin. Me itse miellämme jotkut asiat ja ihmiset kauniiksi mielessämme, kukaan ei voi sitä meiltä pois ottaa tai mielipidettämme muuttaa. Ties kuinka monta kertaa sitä ollaan ystävien kesken oltu erimieltä siitä kuka mies on kuuma ja kuka ei.
Urheilijoille vartalo on heidän työkalunsa, jolla saadaan töitä ja jonka saavuttamiseksi on uhrattu paljon aikaa ja vaivaa. Arvostan suuresti niitä joilla riittää itsekuri ja halu tehdä työ upean vartalon saamiseksi, kukapa ei nauttisi kun katsoo timmiä vartaloa vaikka rannalla.
Urheilijat ovat lajista riippuen erilaisia keholtaan. Toiset tarvitsevat massaa enemmän kuin toiset. Balettitanssijan täytyy olla kevyt ja siksi laiha, kun taas painijat taritsevat lihasta ja massaa voittaakseen matsit. Toiset käyttävät jalkojaan, toiset käsiä ja jotkut koko kehoa. Se mitä osaa kropasta treenaa tai muokkaa, vaikuttaa ulkonäköön.
On kiehtovaa että urheilijoita on erinäköisiä, kokoisia ja luonteeltaan erilaisia. Olisi aika tylsää jos kaikki olisivat samanlaisia lajista riippumatta.

Monet, varsinkin huippu-urheilijat, kiinnittävät myös paljon huomiota muihinkin ulkonäköseikkoihin kuin pelkästään vartaloonsa. Hampaat ovat yksi hyvä esimerkki tässä. Varsinkin pääkaupunkiseudulla vieraillessa tuntuu, että helsinkiläiset hampaiden valkaisua tekevät hammaslääkärit ovat olleet varsin ahkerassa urheilijoiden käytössä.

MIKÄ MÄÄRITTÄÄ KAUNEUDEN?

 

Käytös on kaunista
Ystävällisyys ja hyvät käytöstavat ovat kaunein asia

Katsotaanko kauneuden mitta naaman, vartalon, käytöksen vai pukeutumisen perusteella? Kaikilla ei voi olla täydellistä kroppaa, mutta parhaita puoliaan voi korostaa erilaisilla pukeutumistyyleillä. Kaikilla ei ole virheettömiä kasvoja, mutta itseään voi ehostaa meikeillä. Kuka vaan voi käyttää järjettömiä määriä rahaa muuttaakseen itseään paremman näköiseksi käymällä kauneusleikkauksissa, hankkimalla silikonit tai laittamalla täytettä huuliin tai poskiin tai sitten vaikka niihin pakaroihin jos semmoinen päähän pistos jostain tulee. Ulkonäkö on vain pieni osa ihmistä, ja siihen kiinnitetään nykypäivänä aivan liikaa huomiota ja paineita.
Ainoa asia mikä oikeasti määrittää oman kauneuden on käytös. Käytös on asia mitä voimme kaikki kontrolloida ja mihin voimme itse vaikuttaa. Mikään ei ole mielestäni rumempaa kuin aikuiset ihmiset käyttäytymässä tylysti ja ilkeästi toisiaan kohtaan ilman mitään kummempaa syytä. Sisintään ei voi ehostaa meikeillä, vaateilla tai leikkauksilla, ruma sisin näkyy ulospäin kaiken pinnallisuuden läpi, näytti ihminen kuinka viehättävältä tahansa ulospäin. Jos käyttäydyt kauniisti, olet kaunis.